Lær av andre

Arbeidslivets Klimauke

Krav fra kunder og ansatte er de viktigste driverne for klima- og miljøtiltak

Hva gjør at norske virksomheter bryr seg om klimatiltak på arbeidsplassen? Hva tenker folk på norske arbeidsplasser om klima- og miljøtiltak? For tredje år på rad har vi fått gjennomført en undersøkelse for å forsøke å få svar på disse spørsmålene.

Les mer

Frokostmøte om Arbeidslivets Klimauke

Mandag 3.februar kl 8.00-10.00 på Kulturhuset i Oslo inviterer alle av landets hovedorganisasjoner til kick off for kampanjen Arbeidslivets Klimauke. Her ønsker vi velkommen til ledere, tillitsvalgte, ansatte og alle andre som er opptatt av å skape grønnere arbeidsplasser gjennom samarbeid og dialog!

Les mer
Heiberg

SpareBank 1 Østlandet trapper opp klimasatsingen

SpareBank 1 Østlandet var første norske bank til å signere nye FN-prinsipper for ansvarlig bankvirksomhet. Nå tar banken sterkere grep for å redusere egne klimautslipp og belastning på miljøet. Samtidig skjerper banken sine klima- og miljøkrav til kundene.

Les mer
Kjetil Rekdal På Klimamøte 002

Politiet opptatt av klima

Vest politidistrikt skal ved anskaffelser ha fokus på klimavennlige løsninger og bærekraft, og ta hensyn til disse ved utarbeidelse av anbud og valg av produkt og leverandør. Dette har nå blitt forankret gjennom vedtak i arbeidsmiljøutvalget (AMU) i Vest politidistrikt.

Les mer
Posten

Posten og Bring går elektrisk

Posten og Bring jobber kontinuerlig for å redusere sitt miljøavtrykk og har redusert Co2-utslippene med over 40% siden 2008. Konsernet har nylig vedtatt en miljøambisjon om kun benytte fornybare energikilder i kjøretøy og bygg innen 2025.

Les mer
Aspelin

Fikk naboens overskuddsvarme

Asplin Ramm sparte 90 prosent av energikostnadene da de skulle renovere et lagerbygg. Varmen til bygget fant de i overskuddsvarme fra naboens datasenter. Tiltaket sparer energi tilsvarende 900 husstander.

Les mer
Veidekke Film 002

Veidekke følger togradersmålet

Veidekke besluttet å drive virksomheten i tråd med FNs togradersmål allerede før Parisavtalen. – Vi har fokus på bærekraftige løsninger fordi det er det eneste riktige å gjøre, sier konserndirektør Hege Schøyen Dillner i denne filmen.

Les mer
Lo Bilde

Klima på agendaen

I januar sparkar organisasjonane i arbeidslivet i gang Arbeidslivets klimaveke, men klimaveka har allereie vore tema i tillitsvaldopplæringa i LO

Les mer
Plantasjen 342

Høster miljøgevinst med smarte tiltak

Hos Nordens største plantevarehus ​Plantasjen har ledere og ansatte har gjennomført et miljøprosjekt og kommet frem til lønnsomme miljøtiltak.

Les mer

Arbeidslivets klimaveke 2022

Arbeidslivets klimaveke 2022 vil handle om medarbeiderdreven endring og samarbeid som grunnlag for omstilling.

Les mer
Mære Tomatdrivhus 01 13 2

«Grøne» tomatar

Gjennom å hauste og lagre overskotsvarme har veksthuset på Mære Landbruksskole redusert energibruken med 80 prosent, og auka tomatproduksjonen med 50 prosent.

Les mer