Lær av andre

Kjetil Rekdal På Klimamøte 002

Politiet opptatt av klima

Vest politidistrikt skal ved anskaffelser ha fokus på klimavennlige løsninger og bærekraft, og ta hensyn til disse ved utarbeidelse av anbud og valg av produkt og leverandør. Dette har nå blitt forankret gjennom vedtak i arbeidsmiljøutvalget (AMU) i Vest politidistrikt.

Les mer
Posten

Posten og Bring går elektrisk

Posten og Bring jobber kontinuerlig for å redusere sitt miljøavtrykk og har redusert Co2-utslippene med over 40% siden 2008. Konsernet har nylig vedtatt en miljøambisjon om kun benytte fornybare energikilder i kjøretøy og bygg innen 2025.

Les mer
Aspelin

Fikk naboens overskuddsvarme

Asplin Ramm sparte 90 prosent av energikostnadene da de skulle renovere et lagerbygg. Varmen til bygget fant de i overskuddsvarme fra naboens datasenter. Tiltaket sparer energi tilsvarende 900 husstander.

Les mer
Veidekke Film 002

Veidekke følger togradersmålet

Veidekke besluttet å drive virksomheten i tråd med FNs togradersmål allerede før Parisavtalen. – Vi har fokus på bærekraftige løsninger fordi det er det eneste riktige å gjøre, sier konserndirektør Hege Schøyen Dillner i denne filmen.

Les mer
Lo Bilde

Klima på agendaen

I januar sparkar organisasjonane i arbeidslivet i gang Arbeidslivets klimaveke, men klimaveka har allereie vore tema i tillitsvaldopplæringa i LO

Les mer
Plantasjen 342

Høster miljøgevinst med smarte tiltak

Hos Nordens største plantevarehus ​Plantasjen har ledere og ansatte har gjennomført et miljøprosjekt og kommet frem til lønnsomme miljøtiltak.

Les mer
Mære Tomatdrivhus 01 13 2

«Grøne» tomatar

Gjennom å hauste og lagre overskotsvarme har veksthuset på Mære Landbruksskole redusert energibruken med 80 prosent, og auka tomatproduksjonen med 50 prosent.

Les mer
Sarpsborg

Vant pris for strenge miljøkrav

Sarpsborg kommune banar veg for andre kommunar, og stakk av med pallplassering i konkurransen om «Årets lokale klimatiltak».

Les mer
265 0081 00 01 15 47 Still008

Glassklare fordeler

Før ble isolerglassruter sett på som problemavfall. Nå er det samme glasset en råvare for isolasjonsprodusenten Glava, og en inntektskilde for Norsk Gjenvinning.

Les mer
Protan Horizontal 1

Tar tak for miljøet

Takprodusenten Protan bruker taket som våpen i kampen mot klimautslippene, og bruker miljø som konkurransefordel.

Les mer
Htlelektro Sertifikat Elbil 1

Sparar 30 000 i bompengar

HTL Elektro Averøy AS gjekk over til å bruke el-bil som servicebil. Det løna seg.

Les mer
Brg Foto 1

Eit miljø-ess i ermet

Før brukte vi mykje tid på å skaffe ulik miljødokumentasjon. No har vi eitt dokument som er anerkjend i alle anbodsrundar, seier miljøfyrtårn-ansvarleg i entreprenørselskapet BRG.

Les mer