Frokostmøte om Arbeidslivets klimauke

Mandag 4.februar 2019 kl 8.00-9.45 på Kulturhuset i Oslo inviterer NHO, LO, KS, Unio, YS, Virke og Akademikerne til kickoff for kampanjen Arbeidslivets klimauke. Velkommen til ledere, tillitsvalgte, ansatte og alle andre som er opptatt av å skape grønnere arbeidsplasser gjennom samarbeid og dialog!


Det grønne skiftet må skje på jobben

Veien til et bedre klima starter i arbeidslivet, og vi som jobber der har ansvar for å finne de gode løsningene sammen. NHO, LO, KS, Unio, YS, Virke, Akademikerne har samlet seg om Arbeidslivets klimauke. Oppfordringen fra arbeidstakere og arbeidsgivere er: Snakk om hva vi kan gjøre for klima på jobben!

Arbeidslivets organisasjoner ønsker å gjøre det lettere for virksomheter å jobbe med miljø- og klimatiltak. Derfor inviterer vi virksomheter til å bli med på Arbeidslivets klimauke. Store og små virksomheter oppfordres til å bruke nettopp denne uken fra 4.-10.februar til å snakke om klima på jobben, hvilke tiltak som kan settes i gang, og gjennom samarbeid sette i gang det grønne skiftet på jobben.

På frokostmøtet får du høre gode eksempler fra virksomheter som gjennom dialog og samarbeid gjennomfører det grønne skiftet i praksis, og du får høre fra lederne hos de 7 organisasjonene som står bak Arbeidslivets klimauke.
Program

Møteleder og konferansier: Anja Bakken Riise, Leder Fremtiden i våre hender

Presentasjon av undersøkelse – Slik er klimaarbeidet i norsk arbeidsliv

Appell av Erik Solheim

Slik jobber vi med klima hos oss: 

Gode eksempler fra bla  Jernia, Sparebank1 Østlandet, Utdanningsforbundet og Fjordkraft

Rettferdig omstilling  - Samantha Smith

Samtale mellom lederne i organisasjonene              

- Hans Christian Gabrielsen (LO)  

- Ivar Horneland Kristensen (Virke)  

- Kari Sollien (Akademikerne) 

- Ragnhild Lied (Unio)

- Gunn Marit Helgesen  (KS)

- Arvid Moss (NHO)

- Erik Kollerud  (YS)